Ohjeita erillisen Windows-seurantaohjelman käyttöön

vain 2007-2009 -seurannoille

Aloitus

Valikkokomennolla "Aloita/poistu > Aloita..." aukeaa ikkuna, jonka listoista valitaan joko live-seuranta tai kilpailu arkistosta. Jos arkisto-listaan ei tule tapahtumia, ei ohjelma jostain syystä pääse internettiin (esim. palomuuri).

Kartta

Karttaa voi siirtää hiirellä raahaamalla, ja zoomata valikkokomennolla "Visuaalisia asetuksia > Kartan suurennos".
UUTTA 2008-07-21: Karttaa voi siirtää ja zoomata myös oikean yläkulman "minikartasta".

Kilpailijoiden valinta

Kilpailijan saa näkyviin ruksaamalla nimilistasta. Ruksin voi laittaa vasta kilpailijalle ilmoitetun lähtöajan jälkeen, siihen asti ko. boxi on harmaa. Painikkeella "Merk. kaikki" voi ruksata kaikki siihen mennessä lähteneet kilpailijat.
Häntä-asetuksella voidaan näyttää kilpailijoille valitun mittaiset jäljet koko reitin sijasta. Koko reitin näyttäminen kaikilta kilpailijoilta hidastaa ohjelmaa, käytä mieluummin häntä-asetusta.

Reaaliaikainen seuranta

Live-seurannassa kannattaa käyttää erityistä puskuroitua live-tilaa. Tällöin tiedot näytetään jonkin verran viivästettynä, mutta näin saadaan todellinen tilanne näkyviin, ja vältetään ongelmat jotka syntyvät, kun kilpailijoiden tuoreimmat sijaintitiedot ovat hieman eri ajanhetkiltä.
Live-tilaa ei saa päälle aivan heti seurannan alussa.
Jos kilpailijan data ei jostain syystä "riitä" puskurissa, ko. pallukka muuttuu harmaareunaiseksi, tällöin siis kilpailijalta ei ole tarpeeksi tuoretta sijaintitietoa.

Väliaikalähtöinen kilpailu

Väliaikalähtöisen kilpailun tilannetta voi seurata valitsemalla käytettäväksi ajaksi "Aika lähdöstä".
Live-tilassa tällöin käytettävä aika on valituista kilpailijoista myöhäisimpänä lähteneen käyttämä aika.

Väliajat

Ohjelmaan voi vetää omia "väliaikaviivoja" valikon "Väliajat > Näytä väliaikapaneeli" kautta. Ohjelma laskee milloin kukin kilpailijoista on ylittänyt piirretyn viivan. "Kierrokset" tarkoittavat saman viivan ylittämistä useamman kerran.

    

Tiedot muihin ohjelmiin

UUTTA 2008-07-22: Aloita/poistu -valikon "Tallenna valittu gpx-tiedostoksi..." voi tallentaa suorituksen gpx-formaatissa.

Matkamittari

UUTTA 2008-09-11: Valikosta "Väliajat/Matka > Näytä matkamittari" avautuvalla matkamittarilla voi tutkia kilpailijoiden liikkumia matkoja.