ETUSIVU       TAPAHTUMAT       YHTEYSTIEDOT       in English 

Seurantojen katsominen

Seurantaa voi katsoa suoraan internet-selaimeen avautuvalla HTML- tai java-seurantaohjelmalla. Linkit selainseurantaan ilmestyvät kunkin kilpailun sivulle tapahtumat -osioon. Seurantaohjelmiin on ainoastaan englanninkieliset käyttöliittymät.


Chrome-selaimessa javaa ei ole tuettu versiosta 45 alkaen.
HTML-seurantaohjelma toimii ilman javaa ja myös mobiililaitteista.

UUTTA 2012-04-12 GPSsbit - pieni javascript-pohjainen skripti seurannan "parhaiden palojen" esittämiseen nettisivulla.

Vanhoja seurantoja (2007-2009) voi katsoa edelleen myös erillisellä Windows-ohjelmalla.

Lataa tästä ohjelman uusin versio:
GPSseuranta2 HOME EDITION englanninkielinen
GPSseuranta2 HOME EDITION FIN suomenkielinen
päivitetty 10.6.2009 (1,1 Mt exe)
Ohjelma toimii Windows-käyttöjärjestelmällä ja Linuxissa ilmeisesti Wine-apuohjelman avulla.
Ohjeita erillisen Windows-seurantaohjelman käyttöön.
Jälkikäteen yksittäisiä reittejä voi tarkastella myös jpg-kuvina suoraan selaimella. Linkki 2007-2009 -seurannoille.


Seurantaohjelman java-versio - ohjeita

UUTTA 9/2010

Kaksoisklikkaa karttaa -> lähimmän kilpailijan nimi näkyy 5 sekunnin ajan

Shift+klikkaa karttaa -> kaikki ruksitut kilpailijat siirretään ko. pisteeseen (reittiensä lähimpään kohtaan). Toimii vain REPLAY-tilassa. Siirrot voi poistaa vasemman alakulman asetuspaneelin Offset-välilehden Reset all-painikkeella.

Tilat

Vasemman yläkulman painikkeista voi valita LIVE- ja REPLAY-tilojen sekä REAL TIME- ja TIME FROM START -tilojen välillä.

LIVE

Ohjelma näyttää lähes reaaliaikaista tilannetta "sekunti sekunnilta". Tilanne on kuitenkin hieman jäljessä todellista aikaa, jotta kilpailjoiden etenemisen esittäminen olisi sujuvaa.

REPLAY

Etenemistä voi seurata nopeutettuna:

REAL TIME

Käytettävä aika on normaali kellonaika.

TIME FROM START

Käytettävä aika on kunkin kilpailjan lähdöstä käyttämä aika ("simuloitu yhteislähtö").
LIVE-tilassa TIME FROM START-asetus käyttää valituista kilpailjoista viimeisenä lähteneen käyttämää aikaa.
Jos halutaan nopeasti tarkistaa miten kilpailija etenee aiemmin lähteneiden suhteen, kannattaa LIVE & TIME FROM START -tilassa valita kyseinen kilpailija ja painaa sitten ->Sel. - painiketta.

Kartta

Karttaa voi siirtää hiirellä raahaamalla ja klikkaamalla oikean yläkulman minikarttaa. Minikartasta löytyvät myös zoomausnuolet.

Ohjelmaikkunan osat

Ohjelmaikkunan osia voi piilottaa/ottaa näkyviin kapeilla "kaksoisnuolipainikkeilla".

Harmaareunainen pallukka

Jos kilpailijan pallukka muuttuu harmaareunaiseksi, ei kyseiseltä ajanhetkeltä ole sijaintitietoa. Tällöin tiedonsiirto kilpailijan seurantalaitteesta on keskeytynyt ja pallukka on edellisessä havaitussa paikassa. Kilpailija ei siis ole pysähtynyt.
REPLAY-moodissa harmaareunainen pallukka tulee myös, jos ajanhetki on ennen kilpailijan lähtöä, tällöin pallukka on ensimmäisessä tallennetussa sijainnisssa.

Kilpailjoiden korostus

Kaksoisklikkaamalla kilpailijan nimeä jommassakummassa listassa saa kilpailjan korostettua. Tällöin karttaa keskittyy kyseisen kilpailijan mukaan ja pallukan viereiset kirjaimet näkyvät kehystettyinä. Korostuksen saa poistettua uudella tuplaklikkauksella.

Asetukset

Vasemassa alanurkassa on erilaisia asetuksia:

Hännät (Tails)

Oletuksena kilpailijoilla näkyy perässä yhden minuutin mittainen häntä. Hännän pituutta voi muuttaa ja häntätoiminnon voi kokonaan poistaa, jolloin kilpailijoiden koko reitit näkyvät. Kaikkien reittien piirtäminen kaikille kilpailjoille voi olla raskasta koneelle.
Valintaruutu "Not highlighted" saa aikaan sen, että korostetuille kilpailjoille piirretään kaikki reitit häntäasetukseta huolimatta.

Kartta (Map)

Kartta-asetuksista voi säätää kartan peittävyyttä (Opacity), skaalausta (Zoom), oikean reunan minikartan näkymistä (MiniMap) ja kilpailijalistan tekstikokoa (Legend font size). OFF-asetuksella kilpailijalistan saa poistettua kokonaan.

Viivat (Lines)

Lines-välilehdeltä voi muuttaa viivojen paksuutta sekä pallukan ja pallukan vieressä olevien kirjainten kokoa.

Järjestys (Order)

Kilpailijoiden järjestystä nimilistoissa voi muuttaa Order-välilehdeltä.

Offset

Kilpailjoita voi siirtää halutun ajan eteen/taaksepäin. Reset-painikkeilla siirrot voi poistaa.

Väliajat

Ohjelmaan voi vetää omia väliaikaviivoja oikeasta reunasta "kaksoisnuolipainikkeella" löytyvän väliaikavalikon avulla. Paina painiketta Add line ja vedä viiva hiiren kakkospainikkeella raahaamalla. Väliajat näkyvät Splits-välilehdellä, kierrokset (laps) tarkoittavat saman viivan ylittämistä useamman kerran.

Klikkaamalla hiiren kakkospainkkeella ALT-näppäin pohjassa saa väliaikaviivan sijasta väliaikapisteen. Tällöin väliaika on kilpailijan lähin sijainti ko. pisteeseen nähden, jos sijainti on annetun säteen sisällä. Kierroksilla ei ole merkitystä väliaikapisteiden osalta.

Väliaikapaneelin Lines-välilehdellä on erilaisia asetuksia aikojen laskentaan/näyttämiseen. Ignore crossings before -asetuksilla voi määrittää tiettyä aikaa aikaisemmin tapahtuneet viivan ylitykset jätettävän huomiomatta.

Sectors-välilehdellä voi laskea kahden väliaikaviivan välissä käytettyä aikaa. Sektoriajat eivät päivity automaattisesti, vaan ne pitää laskea erikseen Calculate-painikkeella.

  

Lisätoimintoja

Splits-välilehdeltä löytyy pari lisätoimintoa. Arrange by splits -painike järjestää nimilistat väliaikatilanteen mukaan. Generate "mass-start" painike siirtää kilpailijoita siten että ne ovat kaikki yhtä aikaa kyseisessä väliaikapaikassa. Siirrot voi poistaa vasemman alakulman asetuspaneelin Offset-välilehden Reset all-painikkeella. Generate "mass-start" painike toimii vain REPLAY-tilassa.

IN-OUT -asetuksella saa väliaikapisteiden (ei -viivojen) osalta esim edelliseen ja seuraavaan 50 metriin (linnuntietä) käytetyt ajat.


 ETUSIVU       TAPAHTUMAT       YHTEYSTIEDOT       in English